At bygge sommerhus

Danmark er ikke det mest solbeskinnede land i Europa, men der er alligevel noget specielt over de danske somre. Specielt når temperaturerne er med os og rammer 25 – 30 grader.

Har du lyst til at bygge et sommerhus, er der mange gode områder i landet, hvor det kunne være interessant. På Sjælland findes der gode sommerhusområder i Nykøbing Sjælland, Ordrup og Nordsjælland, mens der findes tilsvarende i Kerteminde på Fyn og i flere jyske byer tæt ved vandet.

Det er ikke helt nemt at starte nybyggeriet af et sommerhus, for der er mange overvejelser at gøre sig. Du skal have fundet det rette område, en god beliggenhed og firmaet der skal have eksekveret dine store planer.

Der er mange penge på spil, så det gælder om at gøre det velovervejet og med fokus på det lange sigt. En af de vigtigste langsigtede beslutninger omhandler beliggenheden. Det er nemlig det element der er sværest at ændre på; ja kort sagt umuligt.

Beliggenheden betyder alt

Beliggenheden betyder alt for ejendomsværdien. Når landets ejendomsmæglere udtaler sig, hører man det igen og igen. Sommerhusets beliggenhed er meget afgørende for hvor glad du bliver for det, hvilken værdi det får og hvor nemt det er at sælge igen om 5, 10 eller 20 år.

Får du bygget dit sommerhus tæt ved vandet, med kort til stranden og udsigt over denne, er der ingen tvivl om du har fundet det rette sted. Det kan så være du ikke har råd til at få bygget sommerhus i 2 planer eller med en stor terrasse, men du vil altid have muligheden. Eller en kommende køber vil have det.

Nu er det ikke fordi din første tanke i forbindelse med et byggeri af nyt sommerhus skal være, hvilke muligheder en ny køber vil have og om det kan sælges. MEN når du lægger millioner i en grund og sommerhusbyggeri, er det jo rart at denne værdi kan sælges på et senere tidspunkt. Så helt negligeres skal disse langsigtede tanker ikke.

Hvem er eksperter i sommerhuse?

Det er altid smart at alliere sig med landets eksperter, når man selv er uerfaren og relativ uvidende på et område. Du kan derfor med fordel tage kontakt til 1-2 eksperter, hvis du ønsker at blive klogere på de gunstige sommerhusområder, eller diverse muligheder inden for sommerhusbyggerier.

Det kunne være kontakt til ejendomsmæglere af sommerhuse, specialiserede byggefirmaer eller lokale arkitektfirmaer. Der er mange muligheder og der findes helt sikkert gode råd at hente hos de fleste.

Det er meget individuelt hvordan man griber processen an, men det er ikke nemt at bygge nyt sommerhus, så sørg for at have erfarne eksperter på din side.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *