Hold din næste fest i en restaurant

Hold din næste fest i en restaurant og få glæde af de mange fordele. Når der skal holdes stor fest er én af de mest centrale overvejelser, om man skal gøre det i privaten, i selskabslokaler eller i en restaurant.

Beslutningen vil altid afhænge af hvilken type restaurant i overvejer og hvor meget plads i har i privaten. Disse gode råd og tips vil derfor være med udgangspunkt i generelle betragtninger.

At holde fest i en restaurant vil ofte være en bedre løsning end selskabslokaler. I sidstnævnte får du alligevel ofte bragt maden ud og hvem skal så stå for serveringen? Er det selvsamme restaurant eller andre du hyrer til opgaven. Dertil kommer at selskabslokaler ofte er mere kedelige og mindre hyggelige, end de gode danske restauranter.

Vi mener derfor den reelle overvejelse bør være mellem privaten og restauranten.

De mange fordele

Der er mange fordele ved at holde din næste fest i en restaurant. I denne afsnit vil vi se nærmere på disse fordele og de få ulemper der vil være.

Fordele

1. Service og betjening hele vejen

Du får tjenere og kokken til at stå for alt hvad der hedder madlavning, servering og oprydning efter festen. Hvem har lyst til at stå op til et frygteligt rod med en bankende hovedpine? Det kan blive sandheden, hvis du holder din fest i privaten. Så her står det 1-0 til restauranten.

2. Hyggelige omgivelser

De fleste restauranter har rigtig hyggelige omgivelser, der faktisk er skræddersyet til hyggelige fester og store selskaber. I hvert fald hvis du vælger de rigtige steder. Nu er omgivelserne en væsentlig del af en god fest, så det er en klar fordel. Læg dertil at alt hvad der hedder småskader, bræk og skrald sker i området og ikke i dit private hjem.

3. Mindre travlhed og stress

Det kan nemt blive stressende at skulle holde en stor fest. Har man husket at købe det hele ind? Hvad med borde og opdækning? Der er tusindvis af spørgsmål og overvejelser, der skal tages stilling til og det aftvinger bare travlhed og stress. At holde festen i en restaurant kan med én, løfte læsset fra dine skuldre. Det er dejligt, hvis man i forvejen har en travl hverdag!

Ulemper

1. Større kontrol over fest og baren

Det er klart, at der ligeledes er et par ulemper, der så vil tale for en privat afholdelse af festen. En af de primære er, at du vil have større kontrol over festen og hvad der sker i baren. Du vil ikke være nødsaget til at stoppe festen kl. 3, hvis I har lyst til at fortsætte til kl. 5.

I visse restauranter kan der være begrænsninger i baren, eller udvalget af sprut, hvor du har mere frie rammer til at vælge og vrage til den private fest. Men denne ulempe er ikke værre, end at I selv kan få tilladelse til at medbringe flasker til festen, eller bestille fri bar.

2. Prisen

Der er ingen tvivl om at prisen er den altoverskyggende ulempe for de fleste danskere – med god grund. Det mange glemmer er bare at indregne, det tidsforbrug, besvær og stress man selv oplever ved at skulle stå for det hele.

For hvis det tages ud af ligningen, så kan der helt sikkert spares penge. Så er spørgsmålet bare, hvad der er mest værd? Din tid eller deres.

Med disse overvejelser, fordele og ulemper håber vi det er blevet nemmere for dig at tage en beslutning, næste gang du skal holde fest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *