Powertumbling

Powertumbling er en form for springgymnastik, der indebærer en række spring på en 25 meter lang tumblingbane. Det er en gymnastikform, der er for dem, der kan lide når tingene går hurtigt og vil udfordre sig selv til at gøre noget, andre ikke kan. Der er mange forskellige spring, man skal mestre for at blive en god powertumbler, og det kan tage flere år.

En del af springgymnastikken
Hvis man har fået øjnene op for powertumbling og gerne vil blive bedre til det, kan man vælge at tage på gymnastikefterskole, der har powertumbling på programmet. De fleste efterskoler, der tilbyder undervisning i springgymnastik, har også mulighed for powertumbling.

Bliv udfordret på en gymnastikefterskole
På en gymnastikefterskole med powertumbling bliver du trænet ud fra det niveau du er på, når du ankommer. På mange efterskoler behøver du hverken at være begynder eller særlig øvet for at gå der, men på nogle gymnastikefterskoler har de et niveau, man skal være på, for at kunne deltage i træningen. I de fleste tilfælde er det vigtigste, at man er klar til at træne og øve sig flere gange om ugen og gerne vil blive bedre.

Når du vælger powertumbling på en gymnastikefterskole får du mulighed for at stille op til konkurrencer, sammen med dem du træner med. Det gør, at du ikke kun bliver bedre til selve springene, men også bliver øvet i at klare situationen, hvor du skal præstere under pres. Det er også noget, man kan bruge i mange andre situationer senere hen, for eksempel når du skal til eksamener.

Mange fordele ved en gymnastikefterskole
Der er rigtig mange fordele ved at vælge at gå på en gymnastikefterskole. Man siger, at efterskoleår svarer til syv almindelige år. På et år på en efterskole får du oplevelser og erfaringer, du husker resten af dit liv. På et efterskole bor man, lever, går i skole og træner, så programmet for en dag er ofte ret intensivt.
Det betyder, at du ikke kun fylder din dag med at være sammen med dine venner og har det sjovt, du får også intensivt trænet din springgymnastik. Da træningen ofte er flere gange om ugen, og du har mulighed for at øve, når du ikke har undervisning, er der mulighed for at blive langt bedre på et år på efterskole, end du ville være blevet på et almindeligt år med træning.

Hvis du kan blive at blive udfordret, at presse dig selv til at opnå dine egne mål og kan lide, når tingene går hurtigt, er det måske det rette for dig, at vælge powertumbling på en gymnastikefterskole. Hvis du springer ud i det, kan du både få venskaber for livet og blive en dygtig gymnast.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *