Shared hosting

Når du skal have hosted din hjemmeside, vil det altid være en overvejelse mellem shared hosting og VPS (virtual private server). Der er en lang række faktorer der taler for og imod begge løsninger.

Det rette valg for dig, bør afhænge af dine behov. Er det en hobby hjemmeside til fritidsbrug, eller er det en vigtig og seriøs hjemmeside til et firma med millionomsætning?

Shared hosting dækker over en løsning, hvor du deler server med mange andre. Antallet vil variere fra udbyder til udbyder, men du kan være sikker på at mange små og mellemstore hjemmesider er placeret samme sted.

Selvom shared hosting generelt er en billigere løsning, kan det medføre en langsommere server og en mindre sikker hostingplatform – for den seriøse virksomhed.

I denne artikel kan du få et nærmere indblik i de fordele og ulemper der er ved shared hosting, i sammenligning med alternativet VPS.

Fordele og ulemper ved shared hosting

Som med alt andet, handler dit valg af hvilken behov og formål du har med købet. Du bør derfor gøre op med dig selv, hvilke forventninger du har til dit hostingfirma.

Du kan nemlig opleve mærkbare forskelle, alt efter om du vælger shared hosting eller VPS. Her er de fordele og ulemper du kan opleve ved at ligge på en shared server:

Fordele

  • En billig løsning.
  • Perfekt hvis I har under 10.000 besøgende pr. måned.

Ulemper

  • Hjemmesidens hastighed kan blive belastet.
  • Mindre sikkerhed mod fx. hackerangreb, nedbrud etc.
  • Ofte færre features/muligheder på webhotellet

Som du kan se vil der være store forskelle på det produkt du vælger, alt efter om det er VPS eller shared hosting. Kun dig selv kender til dig behovene.

Udover at være bevidste om forskellene og fordele/ulemper, bør du ligeledes være opmærksom på prisen. For selvom mange udbydere har standardpakker, vil deres priser variere.

Tjek prisniveauet inden du vælger

Det anbefales derfor at du får tjekket prisniveauet inden du vælger en udbyder. Ikke fordi prisen skal være en parameter, men så du er bevidst om priserne.

I tilfælde hvor du vælger en shared hosting løsning, vil mange nok være fokuseret på prisen. Er man en stor virksomhed vil VPS og 400 kroner i prisforskel, næppe gøre den store forskel.

Så undersøg markedet, udbydernes priser og arbejd videre med de 2-3 udbydere der fanger din interesse.

Det vil være vejen til at komme godt i gang med hosting af din hjemmeside, efter dine ønsker og krav!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *